Betekenis: gefrituurde gepaneerde snack van nierragout op toast.
Recept
Ingrediënten voor 8 nierbroodjes
- 🍴 1 kalfsnier van circa 250 gr
- 🍴 25 gr boter
- 🍴 1 ui, schoongemaakt en kleingesneden
- 🍴 25 gr bloem
- 🍴 1 dl bouillon
- 🍴 1 dl melk
- 🍴 2 eieren, losgeklopt
- 🍴 1 eetl fijngehakte peterselie
- 🍴 8 sneetjes oud brood zonder korst
- 🍴 6 eetl paneermeel
Bereiding
- Spoel de nier af onder koud stromend water en verwijder vliesjes en eventueel aanwezig vet;
- Breng de nier met ruim water aan de kook en laat alles 2 minuten koken;
- Schenk het water uit de pan en voeg vers water toe;
- Breng de nier opnieuw aan de kook;
- Kook de nier in circa 30 minuten gaar met een deksel op de pan;
- Laat de nier goed uitlekken en snijd ze daarna in kleine stukjes;
- Verhit de boter en fruit hierin de ui 3 minuten;
- Roer de bloem door het mengsel;
- Voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje de bouillon en de melk toe tot een dikke en gebonden saus is ontstaan;
- Laat de saus 3 minuten zachtjes koken;
- Neem de pan van de hittebron af;
- Roer de stukjes nier, de helft van de losgeklopte eieren en de peterselie door de saus;
- Maak het mengsel op smaak met wat zout en peper;
- Spreid het mengsel uit op een plat bord en laat het afkoelen;
- Verdeel het afgekoelde, opgesteven mengsel over de sneetjes brood en wentel de met ragout belegde broodjes achtereenvolgens door de rest van de losgeklopte eieren en het paneermeel;
- Verhit de olie voor het frituren tot 190°C en frituur hierin de nierbroodjes met 2 a 3 stuks tegelijk mooi bruin en krokant;
- Laat de nierbroodjes uitlekken op keukenpapier.