spuitkaas

Betekenis: vloeibare kaas van Danish Chef.

Spuitkaas is verkrijgbaar in de smaken «natural» en «alpenkruiden» en was ooit ook in de smaken «bacon» en «toscane» verkrijgbaar. In 2022 wordt de smaak «alpenkruiden» gereduceerd tot «kruiden».

Terwijl de kaas toch overduidelijk naar de typische blauwe fenegriek (of blauwwitte klaver of zevengetijdenklaver of trigonella-melilotus-caerulea) smaakt zoals bekend van de Zwiterse schabziger (of sapsago) of de stinkkaas van Geska.

Legendarische strooikaas uit de Zwitserse alpen. Wordt sinds 1463 volgens hetzelfde recept gemaakt.

Wordt graag in Bugles gespoten genuttigd op oudejaarsavond.

De Bugles zijn bij voorkeur voorzien van de smaak «nacho cheese».

In een “gewone” zak van 115 gram spuit een gezonde Hollander 3 tubes spuitkaas weg, bij een zak van 75 gram is het voor de zekerheid beter ook 3 tubes binnen handbereik te hebben. Een party pack heeft al gauw 5 tubes nodig en de portieverpakkingen kunnen met een enkele tube toe.

Bugles met spuitkaasdieet.

2 gedachten aan “spuitkaas”

    1. Beste Teun,

      Hartelijk dank voor uw reactie op het lemma spuitkaas.
      Een van onze redactieleden geeft aan in het verleden wel eens een tube toscane te hebben leeggespoten.
      Dit was echter (en smaken verschillen natuurlijk) volgens het redactielid in kwestie «slecht te blaffen».
      Wellicht een van de redenen waarom deze versie niet meer in de schappen van de supermarkt te vinden is.
      Van de baconvariant heeft onze beeldeditor alleen een foto gevonden en deze met de drie andere smaken in een afbeelding gemeubeld ten einde het lemma wat op te vrolijken.

      Overigens hebben wij ons bij onze laatste (online) redactievergadering vergrepen aan een tube spuitvis (in bugles naturel) per persoon waarna de nieren geneigd waren het lichaam te verlaten.
      Deze zijn onder de noemer Kalles verkrijgbaar bij IKEA.

      Hartelijke groet namens de Argotredactie van Aart.Een tube spuitvis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ga naar de inhoud