mititei

Betekenis: Roemeense worst.

Variant: mici.

Het verhaal wil dat de mititei zijn uitgevonden in een herberg genaamd «La Lordache» in Boekarest, bekend om zijn worsten, toen de keuken op een avond geen darmen meer had.

Razend populaire grillsnack in de Balkan.

Ingrediënten

  • 800 gram half-om-half gehakt
  • 1 grote ui fijn gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 theelepels baking soda
  • 1 theelepel gemalen zwarte peper
  • 1 theelepel (zoete) paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • Zout naar smaak
  • Mineraalwater
  • Plantaardige olie

Bereiding

  • Meng het gehakt grondig met de gesnipperde ui, gehakte knoflook, baking soda, zwarte peper, paprikapoeder, tijm en zout;
  • Voeg tijdens het mengen geleidelijk mineraalwater toe, tot een zachte plakkerige substantie is ontstaan;
  • Maak je handen nat en maak duimlange worstjes;
  • Verwarm de grill of barbecue voor;
  • Bestrijk de «mici» met plantaardige olie om plakken te voorkomen en plaats ze op de grill of barbecue;
  • Grill de worstjes tot ze goudbruin en gaar zijn en draai ze af en toe om ze gelijkmatig gaar te maken;
  • Serveer de mici warm met mosterd, vers brood, wat augurken en bier.

Eén gedachte over “mititei”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ga naar de inhoud