Betekenis: koek uit Limburg.
Ingrediënten
VOOR DE MOKKACRÈME
- 10 volle theelepels oplosespresso
- 100 milliliter melk
- 200 gram suiker
- 250 gram boter zacht
VOOR DE KOEK
- 3 pakken theebiscuit à 240 gram
- 500 milliliter zeer sterke koffie
- pure hagelslag
Bereidingswijze
- Begin met de mokkacrème. Los in zo weinig mogelijk kokend water de oplosespresso op. Breng in een steelpannetje de melk aam de kook met de suiker totdat deze is opgelost. Laat afkoelen.
- Mix (met een mixer) in een kom het melkmengsel beetje bij beetje door de de boter. Doe vervolgens hetzelfde met de afgekoelde espresso.
- Doe de sterke koffie in een schaal en dompel de biscuitjes er een voor een in onder. Leg ze op een platte schaal naast elkaar, in drie rijen van vier. Smeer er vervolgens een laagje mokkacrème op. Ga zo door met afwisselend een laagje biscuitjes en een laagje crème. totdat de koek acht biscuitjes hoog is. Eindig met de crème en smeer ook de zijkanten in.
- Bestrooi de bovenkant met een laagje hagelslag. Snijd de koek pas de volgende dag aan, dan kan de koffir goed intrekken.